#ummazing by syira

#ummazing by syira

Wednesday, November 14, 2012

BEDAK ARAB, 2 BULAN PON TAK LUAK...

asslamualaikum...

hye... hari ni nk story mory glory pasal bedak arab yang hot meletops vouge da bassss ni... ha... mmg best pakai bedak ni.. bila pakai, xyah nk tonyoh bedak byk2 dgn foundation and segala bagai.. pakai bedak ni je, dah nampak mcm masuk kelas mekap uollsss.. bila berpeluh, xnmpk berpeluh.. malah, nmpk glow gitu muke ni.. sapu nipis dgn sekali sapu pon, still nampak hasil yang memuaskan...

owh ya... saya nak tunjuk bedak arab yang saya pakai 2 bulan lebih, tp xluak2, even sehari pakai sampai 2 3 kali pakai tau.. yela, time stdy kn.. kelas pg, pakai.. pas solat zohor, pakai lg nk g kelas.. if ade kelas ptg, pakai lg.. malam2 ade discussion, pakai lg.. tp kn, yang amazingnye, mcm xluak2 saya pakai ni.. kdg2 piki, bila la nak habis bedak ni.. haha ^_^

okei, ni pic bedak arab yang 2bulan pakai xluak2..


see.......... bila nak habis cmni.. tgk la ketebalan bedak ni.. ^_^



and one more thing, dgn harga rm50++, kita boleh jimat byk sgt2... antaranya:
- bedak ni 3 in 1
- bedak ni pakai hari2, byk kali pon xluak2...
- berat bedak ni 50gram tau!!!!
- jimat masa, jimat tenaga and jimat wang!!!


okei, yang ni pic saya dinner dgn kwn2 yang hangat membincangkan isu2 semasa sekarang.. time ni, mmg pakai nipis habis.. sekali je tenyeh kt bedak, and sapu kt semua muka.. and hasilnya...... ^_^



tengok la.. betapa cerianya kami.. dalam ceria ade stress.. so caring.. haha :P



okei, ape tunggu lagi... jom wat pre-order ke 0125007445 (syira), pengedar ipoh, perak...  nak jadi pengedar kt tempat anda pon boleh... dialu-alukan ^_^

okei, salam maal hijrah untuk anda semua.. 27 muharam, my bufday.. hehehe..

assalamualaikum :)

Monday, November 12, 2012

BEDAK ARAB

ASSALAMUALAIKUM...

HYE!!! lame xupdated blog kn??? ok... nak story cket... saya ade jual BEDAK ARAB TAU... dah 2bulan lebih saya jual... hasilnya sangat memberangsangkan!!! ALHAMDULILLAH... ape tu bedak arab???

Inilah rahsia kecantikan mereka; 
Kokuryu Super Summer Cake (Bedak Arab).
Keistimewaan Kokuryu Super Summer Cake (Bedak Arab):
3 in 1 (moisturizer, foundation, powder)
- Tahan selama 8 jam
- Boleh diguna ketika solat
- Halal
- Kulit akan bertambah cantik apabila berpeluh (kalau berpeluh hanya 'dap'kan tisu pada muka, tisu tidak akan melekat di muka)
- Berbau wangi
- Selepas dipakai akan mengikut warna darah (jadi ada satu warna sahaja & sesuai untuk semua warna kulit)
- Mengecutkan jerawat bagi yang berjerawat
- Muka semakin lembut & gebu
- Menjimatkan masa & wang
- Disertakan bersama span yang lembut, mudah dipakai & tidak akan kepam apabila disimpan setelah dibasahkan

Cara menggunakannya:
- Basahkan span
- Sapukan span pada bedak
- Ratakan ke seluruh muka

Berat bedak 50 gram Tahan 5 6 bulan walaupun pemakaian hari-hari3 in 1 ( MOISTURIZER , FOUNDATION , POWDER ) 
- SMS ONLY FOR SERIES BUYER : 0125007445

aummmm!!!!! best kan??? saya dh pakai bedak ni 2bulan, tp still xluak2... aish... maklumlah 50gram... :)



okei, ni pic for bedak arab...







okei... nice kn?? siap bg span lg... yang ni plak pic saya pakai bedak arab... YUP!!! juz bedak arab okei.. 


no edit okei..... ^_^



okei, yang ni pic kakak saya pakai bedak arab... putih gebu gitu... abg ipar pon suke tgk :)


no edit... time ni panas giler... muke berpeluh, lg cantik.. nmpk glow gitu :)




APA TUNGGU LAGI??? NAK BEDAK YANG RM 20++, JUZ 13GRAM.. PASTU NAK PAKAI CREAM LA, FOUNDATION LA... OUFFFFFF T_T


JOM PAKAI BEDAK ARAB... JUST RM50++ UNTUK 1 PCS... 3 IN 1!!! BERAT 5OGRAM, TAHAN 5-8 BULAN WALAUPUN PAKAI HARI2... SAYA PAKAI 2 BULAN PON, XLUAK... AGAK2 BILA NK HABIS??? JIMAT KN???

JOM ORDER!!! ADE DISKAUN MENANTI ANDA :)

Wednesday, May 23, 2012

peristiwa-peristiwa yang terjadi pada HARI JUMAAT


bismillahirrahmanirrahim...

seperti yang kita sedia maklum, HARI JUMAAT merupakan PENGHULU segala hari.. mari kita lihat apakah disebalik peristiwa yang terjadi pada hari jumaat...




1. Pernikahan antara Adam dan hawa.
2. Pernikahan antara yusof dan zulaikha.
3. Pernikahan antara Nabi Musa a.s dan Shafura binti Nabi syuaib a.s.
4. Pernikahan antara Rasulullah s.a.w dengan khadijah khuwailid. 
5. Pernikahan antara nabi sulaiman a.s dengan Ratu balqis dari negeri Saba'.
6. Pernikahan antara Rasulullah s.a.w dengan Siti Aisyah binti Abu Bakar.
7. Pernikahan antara Ali bin Abi Talib r.a dengan fatimah az-zahra.

:: hari khiamat berlaku pada HARI JUMAAT...

.... INGAT ALLAH TAALA SELALU YE!! ^_^ ...



Tuesday, May 22, 2012

kawen??? jom amalkan doa ini bg yang bergelar suami isteri

bismillahhirrahmanirrahim...
hai!!! ^_^

hari ni, entry pasal kawen.. aish!! benda ni agak sensitip bg sesetengah pihak.. (ada aku kesah??).. hehehe.. xbaik kn?? xla.. sebenarnye.. xde ape yang dirisaukan pasal ni...

saya?? bila?? dengan sape?? owh... ade lah... mane boleh kecoh2.. diam2 sudah... lagipon, saya masih belum yang halal bg die.. xperlu bg tahu sesape... kn??? ^_^

dari awal tahun 2012 ni, sampai skang byk invitation dr kengkawan utk ke walimah depa.. sori kengkawan.. kekangan tempat dan masa terlalu kritikal.. sori... T_T..

tp, alhamdulillah.. baru2 ni dapat jugak pegi walimah akhi amzari and kak nani di dewan meru, ipoh.. tgh cuti sem kan?? rezeki saya utk dtg ke walimah depa ^_^

pada sahabat2 yang berada di luar sana, yang masih menanti2 siapakah bakal IMAM and MAKMUM anda... xperlu khuatir, xperlu susah hati and xperlu risau.. jodoh pertemuan di tangan ALLAH TAALA.. hanya perlu sabar, berdoa... kita cuma berdoa sahaja moga diberi yang terbaik buat kita.. mesti terfikir kan, kenapa sampai sekarang xde pon yang datang??? aip...!!! jangan mcm tu... kita berdoa diberikan yang terbaik, ALLAH TAALA xkan bg "ondaspot" trus depan mata.. ALLAH akan uji kita dengan sabar, ataupon bg orang yang salah baru bertemu orang yang sebetulnya... YAKIN DENGAN ALLAH!!!

ok.. pada pengantin2, pasangan suami isteri.. mari amalkan doa ni.. semoga ikatan kasih sayang berpanjangan hingga nafas yang terakhir...

DOA SUPAYA KASIH SAYANG BERPANJANGAN:

اللهمَّ بَارِك لي في أَهلِي وبارك لي لهم فيَّ اللهم اجمع بيننا ما جمعت بخير وفرِّق بيننا إذا فرّقتَ إلى خير

maksudnya " YA ALLAH! BERIKANLAH BERKAT KEPADAKU MELALUI ISTERIKU, DAN BERIKANLAH KEBERKATAN KEPADA MEREKA MELALUI DIRIKU. YA ALLAH! SATUKANLAH KAMI DENGAN KEBAIKAN, DAN PISAHKAN KAMI JIKA PERPISAHAN ITU MEMBERIKAN KEBAIKAN PADA KAMI SEMUA." AAMIN.... 





SELAMAT PENGANTIN BARU!! ^_^

Saturday, May 19, 2012

subhanallah.. harumnya...

بسم الله الرحمن الرحيم

assalamualaikum w.b.t...

saya nak sharing cket pengalaman semasa study kat masjid bukhari, alor setar kedah...

actually, saya and kawan saya sangat puas study kat kampus and rumah.. kami pon amek inisiatif utk study kat masjid bukhari... dlm jam 9.30pg cmtu la kami sampai...

sampai je, amek wudhu' and kami solat dhuha... alhamdulillah...

dari pagi, sampai lepas isyak kami stay di masjid... macam2 pengalaman kami dapat...

selepas solat zohor berjemaah..................

tok imam pon bg announce yang ade jenazah yang perlu di solatkan... kami xpegi berjemaah tp kwn saya trun la nak tgk kat mane disolatkan jenazah tu.. die naik atas blk and..

she said "syira, wangi sangat jenazah kt bwh ni.."
i replied "yeke?? mungkin air mawar kot kan?? ^_^"
she said "aah, mungkin la..."

pastu, tiba2 hati ni tergerak nak trun utk tgk jenazah tu... sesiapa pernah solat di masjid bukhari, tempat solatnye di atas... elok saya nk langkah selangkah kaki utk turun tangga, tiba, terbau subhanallah!!! wangi sangat2... wanginye sampai meremang bulu roma.. tp, bukan bau air mawar.. xpernah bau sewangi ni... ape lagi, berlari pegi kat kawan saya ni... 

"nih, aah la... wanginye jenazah ni.. sampai meremang bulu roma"


SUBHANALLAH... siapalah hamba ALLAH ini dan apakah amalannye... mampukah kita??? ALLAHUAKBAR... tp, kami xsempat nk bertanya siapa yang meninggal... hurmmm...

sharing is caring.. inilah pengalaman yang paling xdapat saya lupakan... 


:: setiap yang hidup, pasti akan menemuiNYA jua ::

Wednesday, April 4, 2012

salam imtihan wahai sahabat-sahabat

salam imtihan sahabat2...

 imam ghazali :
 "menuntut ilmu adalah taqwa, menyampai ilmu adalah ibadah, mengulangi ilmu adalah zikir, mencari ilmu adalah jihad" 

alhamdulillah.. kIta semua berkesempatan utk belajar.. gunakan peluang sebaik mungkin tau kawan2.. syg semua ♥

♥ JIHAD FI SABILILLAH TAALA ♥








Wednesday, November 14, 2012

BEDAK ARAB, 2 BULAN PON TAK LUAK...

asslamualaikum...

hye... hari ni nk story mory glory pasal bedak arab yang hot meletops vouge da bassss ni... ha... mmg best pakai bedak ni.. bila pakai, xyah nk tonyoh bedak byk2 dgn foundation and segala bagai.. pakai bedak ni je, dah nampak mcm masuk kelas mekap uollsss.. bila berpeluh, xnmpk berpeluh.. malah, nmpk glow gitu muke ni.. sapu nipis dgn sekali sapu pon, still nampak hasil yang memuaskan...

owh ya... saya nak tunjuk bedak arab yang saya pakai 2 bulan lebih, tp xluak2, even sehari pakai sampai 2 3 kali pakai tau.. yela, time stdy kn.. kelas pg, pakai.. pas solat zohor, pakai lg nk g kelas.. if ade kelas ptg, pakai lg.. malam2 ade discussion, pakai lg.. tp kn, yang amazingnye, mcm xluak2 saya pakai ni.. kdg2 piki, bila la nak habis bedak ni.. haha ^_^

okei, ni pic bedak arab yang 2bulan pakai xluak2..


see.......... bila nak habis cmni.. tgk la ketebalan bedak ni.. ^_^



and one more thing, dgn harga rm50++, kita boleh jimat byk sgt2... antaranya:
- bedak ni 3 in 1
- bedak ni pakai hari2, byk kali pon xluak2...
- berat bedak ni 50gram tau!!!!
- jimat masa, jimat tenaga and jimat wang!!!


okei, yang ni pic saya dinner dgn kwn2 yang hangat membincangkan isu2 semasa sekarang.. time ni, mmg pakai nipis habis.. sekali je tenyeh kt bedak, and sapu kt semua muka.. and hasilnya...... ^_^



tengok la.. betapa cerianya kami.. dalam ceria ade stress.. so caring.. haha :P



okei, ape tunggu lagi... jom wat pre-order ke 0125007445 (syira), pengedar ipoh, perak...  nak jadi pengedar kt tempat anda pon boleh... dialu-alukan ^_^

okei, salam maal hijrah untuk anda semua.. 27 muharam, my bufday.. hehehe..

assalamualaikum :)

Monday, November 12, 2012

BEDAK ARAB

ASSALAMUALAIKUM...

HYE!!! lame xupdated blog kn??? ok... nak story cket... saya ade jual BEDAK ARAB TAU... dah 2bulan lebih saya jual... hasilnya sangat memberangsangkan!!! ALHAMDULILLAH... ape tu bedak arab???

Inilah rahsia kecantikan mereka; 
Kokuryu Super Summer Cake (Bedak Arab).
Keistimewaan Kokuryu Super Summer Cake (Bedak Arab):
3 in 1 (moisturizer, foundation, powder)
- Tahan selama 8 jam
- Boleh diguna ketika solat
- Halal
- Kulit akan bertambah cantik apabila berpeluh (kalau berpeluh hanya 'dap'kan tisu pada muka, tisu tidak akan melekat di muka)
- Berbau wangi
- Selepas dipakai akan mengikut warna darah (jadi ada satu warna sahaja & sesuai untuk semua warna kulit)
- Mengecutkan jerawat bagi yang berjerawat
- Muka semakin lembut & gebu
- Menjimatkan masa & wang
- Disertakan bersama span yang lembut, mudah dipakai & tidak akan kepam apabila disimpan setelah dibasahkan

Cara menggunakannya:
- Basahkan span
- Sapukan span pada bedak
- Ratakan ke seluruh muka

Berat bedak 50 gram Tahan 5 6 bulan walaupun pemakaian hari-hari3 in 1 ( MOISTURIZER , FOUNDATION , POWDER ) 
- SMS ONLY FOR SERIES BUYER : 0125007445

aummmm!!!!! best kan??? saya dh pakai bedak ni 2bulan, tp still xluak2... aish... maklumlah 50gram... :)



okei, ni pic for bedak arab...







okei... nice kn?? siap bg span lg... yang ni plak pic saya pakai bedak arab... YUP!!! juz bedak arab okei.. 


no edit okei..... ^_^



okei, yang ni pic kakak saya pakai bedak arab... putih gebu gitu... abg ipar pon suke tgk :)


no edit... time ni panas giler... muke berpeluh, lg cantik.. nmpk glow gitu :)




APA TUNGGU LAGI??? NAK BEDAK YANG RM 20++, JUZ 13GRAM.. PASTU NAK PAKAI CREAM LA, FOUNDATION LA... OUFFFFFF T_T


JOM PAKAI BEDAK ARAB... JUST RM50++ UNTUK 1 PCS... 3 IN 1!!! BERAT 5OGRAM, TAHAN 5-8 BULAN WALAUPUN PAKAI HARI2... SAYA PAKAI 2 BULAN PON, XLUAK... AGAK2 BILA NK HABIS??? JIMAT KN???

JOM ORDER!!! ADE DISKAUN MENANTI ANDA :)

Wednesday, May 23, 2012

peristiwa-peristiwa yang terjadi pada HARI JUMAAT


bismillahirrahmanirrahim...

seperti yang kita sedia maklum, HARI JUMAAT merupakan PENGHULU segala hari.. mari kita lihat apakah disebalik peristiwa yang terjadi pada hari jumaat...




1. Pernikahan antara Adam dan hawa.
2. Pernikahan antara yusof dan zulaikha.
3. Pernikahan antara Nabi Musa a.s dan Shafura binti Nabi syuaib a.s.
4. Pernikahan antara Rasulullah s.a.w dengan khadijah khuwailid. 
5. Pernikahan antara nabi sulaiman a.s dengan Ratu balqis dari negeri Saba'.
6. Pernikahan antara Rasulullah s.a.w dengan Siti Aisyah binti Abu Bakar.
7. Pernikahan antara Ali bin Abi Talib r.a dengan fatimah az-zahra.

:: hari khiamat berlaku pada HARI JUMAAT...

.... INGAT ALLAH TAALA SELALU YE!! ^_^ ...



Tuesday, May 22, 2012

kawen??? jom amalkan doa ini bg yang bergelar suami isteri

bismillahhirrahmanirrahim...
hai!!! ^_^

hari ni, entry pasal kawen.. aish!! benda ni agak sensitip bg sesetengah pihak.. (ada aku kesah??).. hehehe.. xbaik kn?? xla.. sebenarnye.. xde ape yang dirisaukan pasal ni...

saya?? bila?? dengan sape?? owh... ade lah... mane boleh kecoh2.. diam2 sudah... lagipon, saya masih belum yang halal bg die.. xperlu bg tahu sesape... kn??? ^_^

dari awal tahun 2012 ni, sampai skang byk invitation dr kengkawan utk ke walimah depa.. sori kengkawan.. kekangan tempat dan masa terlalu kritikal.. sori... T_T..

tp, alhamdulillah.. baru2 ni dapat jugak pegi walimah akhi amzari and kak nani di dewan meru, ipoh.. tgh cuti sem kan?? rezeki saya utk dtg ke walimah depa ^_^

pada sahabat2 yang berada di luar sana, yang masih menanti2 siapakah bakal IMAM and MAKMUM anda... xperlu khuatir, xperlu susah hati and xperlu risau.. jodoh pertemuan di tangan ALLAH TAALA.. hanya perlu sabar, berdoa... kita cuma berdoa sahaja moga diberi yang terbaik buat kita.. mesti terfikir kan, kenapa sampai sekarang xde pon yang datang??? aip...!!! jangan mcm tu... kita berdoa diberikan yang terbaik, ALLAH TAALA xkan bg "ondaspot" trus depan mata.. ALLAH akan uji kita dengan sabar, ataupon bg orang yang salah baru bertemu orang yang sebetulnya... YAKIN DENGAN ALLAH!!!

ok.. pada pengantin2, pasangan suami isteri.. mari amalkan doa ni.. semoga ikatan kasih sayang berpanjangan hingga nafas yang terakhir...

DOA SUPAYA KASIH SAYANG BERPANJANGAN:

اللهمَّ بَارِك لي في أَهلِي وبارك لي لهم فيَّ اللهم اجمع بيننا ما جمعت بخير وفرِّق بيننا إذا فرّقتَ إلى خير

maksudnya " YA ALLAH! BERIKANLAH BERKAT KEPADAKU MELALUI ISTERIKU, DAN BERIKANLAH KEBERKATAN KEPADA MEREKA MELALUI DIRIKU. YA ALLAH! SATUKANLAH KAMI DENGAN KEBAIKAN, DAN PISAHKAN KAMI JIKA PERPISAHAN ITU MEMBERIKAN KEBAIKAN PADA KAMI SEMUA." AAMIN.... 





SELAMAT PENGANTIN BARU!! ^_^

Saturday, May 19, 2012

subhanallah.. harumnya...

بسم الله الرحمن الرحيم

assalamualaikum w.b.t...

saya nak sharing cket pengalaman semasa study kat masjid bukhari, alor setar kedah...

actually, saya and kawan saya sangat puas study kat kampus and rumah.. kami pon amek inisiatif utk study kat masjid bukhari... dlm jam 9.30pg cmtu la kami sampai...

sampai je, amek wudhu' and kami solat dhuha... alhamdulillah...

dari pagi, sampai lepas isyak kami stay di masjid... macam2 pengalaman kami dapat...

selepas solat zohor berjemaah..................

tok imam pon bg announce yang ade jenazah yang perlu di solatkan... kami xpegi berjemaah tp kwn saya trun la nak tgk kat mane disolatkan jenazah tu.. die naik atas blk and..

she said "syira, wangi sangat jenazah kt bwh ni.."
i replied "yeke?? mungkin air mawar kot kan?? ^_^"
she said "aah, mungkin la..."

pastu, tiba2 hati ni tergerak nak trun utk tgk jenazah tu... sesiapa pernah solat di masjid bukhari, tempat solatnye di atas... elok saya nk langkah selangkah kaki utk turun tangga, tiba, terbau subhanallah!!! wangi sangat2... wanginye sampai meremang bulu roma.. tp, bukan bau air mawar.. xpernah bau sewangi ni... ape lagi, berlari pegi kat kawan saya ni... 

"nih, aah la... wanginye jenazah ni.. sampai meremang bulu roma"


SUBHANALLAH... siapalah hamba ALLAH ini dan apakah amalannye... mampukah kita??? ALLAHUAKBAR... tp, kami xsempat nk bertanya siapa yang meninggal... hurmmm...

sharing is caring.. inilah pengalaman yang paling xdapat saya lupakan... 


:: setiap yang hidup, pasti akan menemuiNYA jua ::

Wednesday, April 4, 2012

salam imtihan wahai sahabat-sahabat

salam imtihan sahabat2...

 imam ghazali :
 "menuntut ilmu adalah taqwa, menyampai ilmu adalah ibadah, mengulangi ilmu adalah zikir, mencari ilmu adalah jihad" 

alhamdulillah.. kIta semua berkesempatan utk belajar.. gunakan peluang sebaik mungkin tau kawan2.. syg semua ♥

♥ JIHAD FI SABILILLAH TAALA ♥