#ummazing by syira

#ummazing by syira

Friday, June 17, 2011

cita-cita?? ce citer.. ce citer... ^_^

assalamualaikum...

cita-cita saya?? ermmm... ok, sblm tu.. hape tu cita2? cita2 tu adalah keinginan seseorang utk menjadi apa yang diinginkan (pndai2 je buat istilah sendiri ^_^)....... hihihihihihi....

masa saya kecik2 dulu la, time darjah 1 sekolah dekat SRI AL-KIBLAH, kota bharu kelate.... satu hari, ustazah ni (xhingat la namanye) tanye la... "ok, ustazah nak tanye apa cita-cita semua".. and ustazah pon tanye la sorang demi sorang.. yang bestnye, kene berdiri atas kerusi tu.. dah jawab baru leh duduk.. ade kawan2 cakap " saya nk jd power ranggers pink!!!".. yang lagi sorang plak "saya nk jadi ultramen"... ades.... ape la... ble turn saya, ustazah tanye.. "ha, kamu nak jd power ranggers kaler ape plak?" dengan slambernye saya jawab.. "saya xnk jd power ranggers.. saya nk jd cam ustazah".................... (bijak jugak aku dolo2 ye) hihihihi

sejak dari kejadian tu, asyik saya je jd pelajar contoh.. cket2, basyirah... basyirah.. basyirah.. dalam hati ni ade la rasa bangga.. tp, rimas sbb gerak geri kita semua guru2 perhatikan.. elok je akhir tahun darjah 2, saya ditawarkan utk jadi pengawas.. uish, seronok gler.. sape xnk jd pengawas.. dapat pakai baju kaler biru.. kotor pon xnmpk.. tp, jodoh saya dengan sekolah tu hanya sampai darjah 2 je.. lepas tu, pulang la ke kampung halaman iaitu IPOH MALI XLAK SOMBONG... ^_^

bila darjah 3 dan 4, saya belajar di SRI-AL-UMMAH.. time tu xde plak piki psl cita2 ni.. jodoh saya di SRI AL-UMMAH hanyalah 2thn juga... asyik tukar skolah je kan... hahahaha....

masuk darjah 5 and 6, saya skolah di SEKOLAH KEBANGSAAN MANJOI 1.. xpenah2 msk skolah cmni.. kejutan budaya jap.. yela, sblm ni semua perlakuan terbatas.. msk skolah ni, ades.... menangis jugak la ade bdk2 follow naik basikal.. hahahaha....

ha, masa darjah 5 and 6 ni, ade di suruh tulis 3 cita2 kt buku rekod.. yang 1st tu saya tulis "ustazah" yang kedua saya tulis "polis"... yang ke3 saya xtahu nk tulis ape.. pstu tgk la kwn sebelah.. yang 1st die tulis PRAMUGARI.. saya baca la... "ermmm.. pramugari.. pramugari tu ape erk?" (nmpk sgt kebodohannye aku ni.. hahaha)... and she replied "pramugari ni best.. dapat naik kapal terbang selalu"... wau.. best jugak... hihihi... saya pon tulis la yang ke3 tu pramugari... hahahaha....

pada tahun saya darjah berapa ke, hantar la mak sedara g airport sepang utk sambung blaja ke scotland.. nampaklah pramugari yang jelitas jelitas ni kan.... saya pon ckp kt abah.. "adik nk jd cmni lah.. cantik"... abah pon jwb "ish... janganlah dik.. nmpk tu, nnt xpakai tudung"... ermmmm... betul jugak kan..... ^_^

masuk sekolah menengah, hujung form 5 (MUC)..... saya tiba2 bertukar cita2.. tiba2 rasa nk jd lawyer.. ish... pndai ke nk jd lawyer.. BI pon xhebat sgt.. hahahahaha

sampailah saya sambung DIPLOMA and DEGREE, cita2 saya kembali balik ke GURU/CIKGU/USTAZAH/PENDIDIK... bukan ape.. saya terfikir, cuti2 skolah boleh luangkan masa dgn anak2 and suami.. wah!!! ^_^.. bakal suami pon nk cari cikgu jugak lah... hihihihi ^_^... dengan jadi cikgu jugalah dapat saya menyambung perjuangan kedua2 arwah tok saya yang kedua2 nya adalah seorang guru... ^_^

:: saya minat sgt jd seorang guru.. satu huruf yang di ajar, akan diingat dan dikenang sampai akhir hayat mereka.. dengan ilmu yand ade, boleh saya curahkan kepada anak2 didik yang akan datang.. INSYAALLAH... ^_^ ::

12 comments:

nur said...

like2... best gak jd cikgu kan.. huhu.. cne nk kasi minat jd cikgu.. huhuhu..

♥ nisrina humaira ♥ said...

hehehe... cmne nk kasi minat? saya pon xtahu cmne.. sbb saya minat bdk2 and suka layan kerenah depa y comey n nakal2 tu.. dulu pnh ngaja kejap.. tu y lagi bertambah2 minat.. ^_^

atok said...

ooooooo

♥ nisrina humaira ♥ said...

hehehe... ^_^.. ooooo?? baru tahu ye...

Tauke Warung said...

atok baru tahu cu atuk ni ade blog...baguih noo...atok lama dah tinggal blog ni, rindu plak rase ehh haiiii

♥ nisrina humaira ♥ said...

dah setahun lebih xsilap wat blog ni.. active xactive je.. =)

intan_pinky =) said...

saya cikgu!!!!!!!!!!!!!! hehehehe

♥ nisrina humaira ♥ said...

hehehe.... u should proud dear.. ^_^

Alya Adora said...

haha..klakar la syirah...i still igt kut 1st day u masuk kelas 5Amanah..i dgn rose puji budak baru tu cantik la..hehe..btw,sape yg nak jadi pramugari tu??haha..rose ke?*hope rose tak baca*:P eh,pramugari brunei pakai tudung..boleh la..hehe.bkn best pun jd stewardess kan.gudluck Basyirah! ;)

♥ nisrina humaira ♥ said...

ooo.. u 2 ckp tntang i erk?? hehehe.. gmba u n rose ade kt i.. comey je.. rose muke still cm dlu.. u, dlu comey.. skng cun.. y nk jd sterwardess tu xingat la.. i think afiqah kot.. hehehe ^_^

Alya Adora said...

gamba??eh nak!!! i xde la gamba time skolah dulu...oh afiqah..em,xtau apa cerita die skrg..FB die pun xde

♥ nisrina humaira ♥ said...

hehehe... okey.. nnt i upload erk gmba tu.. ^_^

Friday, June 17, 2011

cita-cita?? ce citer.. ce citer... ^_^

assalamualaikum...

cita-cita saya?? ermmm... ok, sblm tu.. hape tu cita2? cita2 tu adalah keinginan seseorang utk menjadi apa yang diinginkan (pndai2 je buat istilah sendiri ^_^)....... hihihihihihi....

masa saya kecik2 dulu la, time darjah 1 sekolah dekat SRI AL-KIBLAH, kota bharu kelate.... satu hari, ustazah ni (xhingat la namanye) tanye la... "ok, ustazah nak tanye apa cita-cita semua".. and ustazah pon tanye la sorang demi sorang.. yang bestnye, kene berdiri atas kerusi tu.. dah jawab baru leh duduk.. ade kawan2 cakap " saya nk jd power ranggers pink!!!".. yang lagi sorang plak "saya nk jadi ultramen"... ades.... ape la... ble turn saya, ustazah tanye.. "ha, kamu nak jd power ranggers kaler ape plak?" dengan slambernye saya jawab.. "saya xnk jd power ranggers.. saya nk jd cam ustazah".................... (bijak jugak aku dolo2 ye) hihihihi

sejak dari kejadian tu, asyik saya je jd pelajar contoh.. cket2, basyirah... basyirah.. basyirah.. dalam hati ni ade la rasa bangga.. tp, rimas sbb gerak geri kita semua guru2 perhatikan.. elok je akhir tahun darjah 2, saya ditawarkan utk jadi pengawas.. uish, seronok gler.. sape xnk jd pengawas.. dapat pakai baju kaler biru.. kotor pon xnmpk.. tp, jodoh saya dengan sekolah tu hanya sampai darjah 2 je.. lepas tu, pulang la ke kampung halaman iaitu IPOH MALI XLAK SOMBONG... ^_^

bila darjah 3 dan 4, saya belajar di SRI-AL-UMMAH.. time tu xde plak piki psl cita2 ni.. jodoh saya di SRI AL-UMMAH hanyalah 2thn juga... asyik tukar skolah je kan... hahahaha....

masuk darjah 5 and 6, saya skolah di SEKOLAH KEBANGSAAN MANJOI 1.. xpenah2 msk skolah cmni.. kejutan budaya jap.. yela, sblm ni semua perlakuan terbatas.. msk skolah ni, ades.... menangis jugak la ade bdk2 follow naik basikal.. hahahaha....

ha, masa darjah 5 and 6 ni, ade di suruh tulis 3 cita2 kt buku rekod.. yang 1st tu saya tulis "ustazah" yang kedua saya tulis "polis"... yang ke3 saya xtahu nk tulis ape.. pstu tgk la kwn sebelah.. yang 1st die tulis PRAMUGARI.. saya baca la... "ermmm.. pramugari.. pramugari tu ape erk?" (nmpk sgt kebodohannye aku ni.. hahaha)... and she replied "pramugari ni best.. dapat naik kapal terbang selalu"... wau.. best jugak... hihihi... saya pon tulis la yang ke3 tu pramugari... hahahaha....

pada tahun saya darjah berapa ke, hantar la mak sedara g airport sepang utk sambung blaja ke scotland.. nampaklah pramugari yang jelitas jelitas ni kan.... saya pon ckp kt abah.. "adik nk jd cmni lah.. cantik"... abah pon jwb "ish... janganlah dik.. nmpk tu, nnt xpakai tudung"... ermmmm... betul jugak kan..... ^_^

masuk sekolah menengah, hujung form 5 (MUC)..... saya tiba2 bertukar cita2.. tiba2 rasa nk jd lawyer.. ish... pndai ke nk jd lawyer.. BI pon xhebat sgt.. hahahahaha

sampailah saya sambung DIPLOMA and DEGREE, cita2 saya kembali balik ke GURU/CIKGU/USTAZAH/PENDIDIK... bukan ape.. saya terfikir, cuti2 skolah boleh luangkan masa dgn anak2 and suami.. wah!!! ^_^.. bakal suami pon nk cari cikgu jugak lah... hihihihi ^_^... dengan jadi cikgu jugalah dapat saya menyambung perjuangan kedua2 arwah tok saya yang kedua2 nya adalah seorang guru... ^_^

:: saya minat sgt jd seorang guru.. satu huruf yang di ajar, akan diingat dan dikenang sampai akhir hayat mereka.. dengan ilmu yand ade, boleh saya curahkan kepada anak2 didik yang akan datang.. INSYAALLAH... ^_^ ::

12 comments:

nur said...

like2... best gak jd cikgu kan.. huhu.. cne nk kasi minat jd cikgu.. huhuhu..

♥ nisrina humaira ♥ said...

hehehe... cmne nk kasi minat? saya pon xtahu cmne.. sbb saya minat bdk2 and suka layan kerenah depa y comey n nakal2 tu.. dulu pnh ngaja kejap.. tu y lagi bertambah2 minat.. ^_^

atok said...

ooooooo

♥ nisrina humaira ♥ said...

hehehe... ^_^.. ooooo?? baru tahu ye...

Tauke Warung said...

atok baru tahu cu atuk ni ade blog...baguih noo...atok lama dah tinggal blog ni, rindu plak rase ehh haiiii

♥ nisrina humaira ♥ said...

dah setahun lebih xsilap wat blog ni.. active xactive je.. =)

intan_pinky =) said...

saya cikgu!!!!!!!!!!!!!! hehehehe

♥ nisrina humaira ♥ said...

hehehe.... u should proud dear.. ^_^

Alya Adora said...

haha..klakar la syirah...i still igt kut 1st day u masuk kelas 5Amanah..i dgn rose puji budak baru tu cantik la..hehe..btw,sape yg nak jadi pramugari tu??haha..rose ke?*hope rose tak baca*:P eh,pramugari brunei pakai tudung..boleh la..hehe.bkn best pun jd stewardess kan.gudluck Basyirah! ;)

♥ nisrina humaira ♥ said...

ooo.. u 2 ckp tntang i erk?? hehehe.. gmba u n rose ade kt i.. comey je.. rose muke still cm dlu.. u, dlu comey.. skng cun.. y nk jd sterwardess tu xingat la.. i think afiqah kot.. hehehe ^_^

Alya Adora said...

gamba??eh nak!!! i xde la gamba time skolah dulu...oh afiqah..em,xtau apa cerita die skrg..FB die pun xde

♥ nisrina humaira ♥ said...

hehehe... okey.. nnt i upload erk gmba tu.. ^_^